Waterstraal snijtechniek

Waterstraalsnijden
Watersnijden is een moderne snijtechnologie, waarbij met een zeer dunne waterstraal onder hoge druk moeiteloos in harde materialen, ingewikkelde vormen worden uitgesneden. Watersnijden is een koud proces. Er komt geen warmte vrij, het materiaal blijft spanningsvrij, zodat zeer precies wordt gesneden. Het materiaal verkleurt niet. En er treedt ook vrijwel geen braamvorming op, zodat nabewerking meestal niet nodig is. Toleranties tot 0.1 mm zijn mogelijk.

Materialen kunnen tot een dikte van 100 millimeter worden gesneden. Niet alleen onder een hoek van 90º, maar ook onder een hoek van bijvoorbeeld 45º. In het platte vlak en in 3D. Kijk voor een lijst van materialen, die in aanmerking komen voor watersnijden op onze pagina materialen.

Aanleveren van bestanden voor watersnijden
wWaterstraalsnijden wordt middels CAD-computerprogramma’s aangestuurd, zodat strakke bogen of ingewikkelde figuren geen enkel probleem zijn. Niet alleen Auto-CAD, maar ook andere op vectoren gebaseerde programma’s, zoals Illustrator en Coreldraw kunnen na omzetting in DXF worden verwerkt.

Download hier de pdf Aanleveren van bestanden voor een snelle en correcte verwerking.

Referenties

Bekijk alle referenties »

Contact

Watersnijdenzeeland.nl

P/a Cortech Yerseke B.V. Krab 7 (Industrieterrein Olzendepolder) 4401 PA Yerseke - Nederland