Kunststof watersnijden

Watersnijden van kunststof
Bent u op zoek naar een specialist in het watersnijden van kunststof? Neem dan contact op met Watersnijden Zeeland. Wij plaatsen het door u gewenste patroon in het juiste digitale bestand en snijden tot op 0.01 mm nauwkeurig in bijna elk gewenst materiaal.

Ruime ervaring
Watersnijden Zeeland heeft ruime ervaring in het waterjet snijden van kunststof. Bekijk onze brede ervaring in diverse sectoren als industrie, automotive en de maritieme industrie. Klik hier voor de referenties.

Nabewerking
Behalve watersnijden heeft Watersnijden Zeeland het machinepark voor een reeks aanvullende bewerkingen om een compleet product te leveren. Bijvoorbeeld kanten, uithoeken, parelstralen, hydraulische schaar, enz.

Wat is watersnijden?
Watersnijden is een techniek, waarbij met een zeer fijne waterstraal onder hoge druk wordt gesneden. Omdat watersnijden een koude techniek is, blijft het materiaal spanningsvrij, treedt geen vervorming op van de structuur en wordt bovendien zeer precies gesneden. Waterstraalsnijden leent zich voor vrijwel alle producten: voor zeer harde materialen zoals staal (tot 100 mm dik!), maar vooral ook materialen, die niet hittebestendig, zeer dun of zacht zijn (bijvoorbeeld rubber, schuim- of celrubber). Materialen kunnen tot een dikte van 100 millimeter worden gesneden. Niet alleen onder een hoek van 90º, maar ook onder een hoek van bijvoorbeeld 45º. In het platte vlak en in 3D.

Wat kost watersnijden?
Omdat er software-gestuurd wordt gesneden, kan het watersnijden snel worden opgestart en een bestaande vorm gemakkelijk worden aangepast. Watersnijden is dus een universele techniek, geschikt voor series, maar ook voor eenmalige producten of een kleine serie producten. Ingewikkelde vormen zijn een koud kunstje voor watersnijden: het gesneden product is net zo complex als uw softwaretekening. Waterstraalsnijden kan een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing opleveren: de voorbereidingstijd is kort en kosten van mallen (zoals bij perssnijden) zijn overbodig.

Meer weten over de kosten van kunststof watersnijden?
Neem dan contact op met info@watersnijdenzeeland.nl of bel +31 (0)113-574473

Referenties

Bekijk alle referenties »

Contact

Watersnijdenzeeland.nl

P/a Cortech Yerseke B.V. Krab 7 (Industrieterrein Olzendepolder) 4401 PA Yerseke - Nederland