Waterjet snijden

Waterjet snijden is een techniek, waarbij met een zeer fijne waterstraal onder hoge druk wordt gesneden. Omdat watersnijden een koude techniek is, blijft het materiaal spanningsvrij, treedt geen vervorming op van de structuur en wordt bovendien zeer precies gesneden. Waterjet snijden leent zich voor vrijwel alle producten: voor zeer harde materialen zoals staal (tot 100 mm dik!), maar vooral ook materialen, die niet hittebestendig, zeer dun of zacht zijn (bijvoorbeeld rubber, schuim- of celrubber).

Kosten- en tijdsbesparing van waterjet snijden
Omdat er software-gestuurd wordt gesneden, kan het waterjet snijden snel worden opgestart en een bestaande vorm gemakkelijk worden aangepast. Watersnijden is dus een universele techniek, geschikt voor series, maar ook voor eenmalige producten of een kleine serie producten. Ingewikkelde vormen zijn een koud kunstje voor waterjet snijden: het gesneden product is net zo complex als uw softwaretekening. Waterjet snijdenkan een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing opleveren: de voorbereidingstijd is kort en kosten van mallen (zoals bij perssnijden) zijn overbodig.

Watersnijden Zeeland
Watersnijden Zeeland, CAD-gestuurd snijden van complexe vormen met uiterste precisie in elk materiaal: kunststoffen, rubber en alle metalen (koper, messing, roestvast staal en aluminium etc.).

Referenties

Bekijk alle referenties »

Contact

Watersnijdenzeeland.nl

P/a Cortech Yerseke B.V. Krab 7 (Industrieterrein Olzendepolder) 4401 PA Yerseke - Nederland